1. Åtkomst och hantering av din webbplats
Hur loggar jag in i WordPress-panel?
Besök din webbplats och skriv /wp-admin i slutet av URL:en. Använd de uppgifter vi skickade till dig för att logga in. Om du inte har fått dina inloggningsuppgifter än, kontakta utvecklaren som arbetade med din webbplats eller skicka ett mejl till info@topborn.se.
Kan jag redigera min webbplats själv?
Ja, du kan göra små ändringar – till exempel ändra bilder och text – på din webbplats själv, enligt stegen som beskrivs i den här artikeln. Om du vill göra större ändringar är det bäst att du kontaktar oss så att vi kan utföra arbetet på ett säkert sätt.
Hur kan jag återställa min webbplats om något går fel?
Du kan alltid återgå till de tidigare ändringarna som förklaras här. Om du upptäcker ett större problem som du inte kan fixa själv bör du kontakta oss. Du kan kontakta utvecklaren som byggde din webbplats eller nå oss på info@topborn.se.
Hur kontaktar jag er för webbplatsstöd?
För webbplatsstöd kan du kontakta utvecklaren som byggde din webbplats, eller skicka din förfrågan till info@topborn.se.
Vad ska jag göra om min webbplats har stängts ner?
Du bör meddela oss så snart som möjligt genom att skicka ett mejl till utvecklaren som byggde din webbplats eller till info@topborn.se. Vänligen inkludera en noggrann förklaring av de problem du har upptäckt.
2. Webbplatsens säkerhet och underhåll
Hur gör jag en backup av min webbplats?
Om du har hosting hos oss skapar vi regelbundet backups av din webbplats; du behöver inte göra något. Om din webbplats är hostad hos en annan leverantör än Topborn bör du kontakta dem med dina frågor.
Behöver jag ett SSL-certifikat, och hur får jag ett?
Webbplatser som byggs och hostas av oss kommer alltid med ett aktivt SSL-certifikat. Vi ser också till att förnya detta certifikat, så det finns inget du behöver göra.
Hur kan jag förhindra spamkommentarer eller kontaktformulärsinsändningar?
När vi utvecklar din webbplats bygger vi alltid in spamskydd, så du behöver inte vidta några ytterligare åtgärder för att förhindra spamkommentarer eller kontaktformulärsinsändningar. Får du mejl där du misstänker något konstigt bör du kontakta oss så undersöker vi problemet.
3. Webbplatsutbildning och uppdateringar
Kommer ni att ge utbildning om hur man använder webbplatsen?
Vi ger ingen utbildning om hur du använder eller redigerar din webbplats, men vi har en skriftlig guide som förklarar de vanligaste processerna när du arbetar på din webbplats. Om din webbplats har specifika funktioner som inte ingår i denna artikel, eller om du har andra redigeringsfrågor, kan du alltid kontakta oss för ytterligare vägledning.
Kan jag begära ytterligare funktioner eller uppdateringar efter lanseringen?
Efter leverans av hemsidan åtar sig Topborn att erbjuda support och underhåll enligt följande villkor:
– Grundläggande funktionell support inom avtalets ramar (t.ex. buggrättningar) under 30 dagar efter leverans, utan extra kostnad.
– Utökad support eller underhåll kan erbjudas mot en extra kostnad, baserat på ett separat supportavtal.
4. Analytics och performance
Hur vet jag hur många besökare min hemsida får?
Du kan se antalet besökare på din hemsida genom att logga in på vår kundportal där vi har integrerat Google Analytics. Här hittar du en översikt som visar hur många som besöker din webbplats varje dag, vecka och månad. Har du inte tillgång till vår portal kan du kontakta oss, så hjälper vi dig med att sätta upp ett konto.
Hur ofta uppdateras statistiken i kundportalen?
Statistiken i vår kundportal uppdateras dagligen, så du kan följa hur din webbplats presterar varje dag.
Hur kan jag se hur många konverteringar min webbplats har?
I vår kundportal kan du se antalet konverteringar. Du ser också hur många som har utfört de handlingar vi har definierat som viktiga, till exempel hur många som har klickat på telefonnumret, fyllt i kontaktformuläret eller klickat på e-postadressen på hemsidan.
Hur kan jag spåra webbplatsens prestanda?
Vanligtvis ställer vi in Google Analytics för våra kunder, så att du kan spåra hur din webbplats presterar i vår kundportal. Om du behöver hjälp med att förstå några av mätvärdena, läs vår artikel om Google Analytics eller hör av dig till oss.
5. SEO (Search Engine Optimization)
Kommer min webbplats att synas på Google direkt?
Nej, det tar vanligtvis lite tid för en ny webbplats att indexeras av sökmotorer som Google. Denna process kan ta några dagar till några veckor, beroende på olika faktorer som webbplatsens storlek, struktur och andra SEO-inställningar.
Vad betyder “indexering”?
Indexering är när Google och andra sökmotorer skannar och lagrar information om din webbplats. Detta gör att din webbplats kan visas i sökresultaten när användare söker efter relevanta termer. Man kan säga att din webbplats läggs till i Googles “bibliotek.”
Varför kan jag inte hitta min webbplats när jag söker efter den?
Om din webbplats är nylanserad kan det hända att den inte har hunnit bli indexerad. Om den redan är indexerad kan det bero på att din webbplats ännu inte rankar för de sökord du söker efter. Vi hanterar SEO-strategin för att förbättra detta över tid, men det är normalt att inte ranka högt direkt efter lansering.
Behöver jag göra något för att hjälpa SEO på min webbplats?
Generellt sett hanterar vi allt tekniskt SEO-arbete. Men om du planerar att lägga till nytt innehåll är det bra att följa några riktlinjer som att använda dina huvudsökord naturligt, hålla sidorna välstrukturerade och undvika att duplicera/kopiera innehåll från andra webbplatser.
Vad är metatitel och metabeskrivningar? Behöver jag uppdatera dem?
Metatitlar och metabeskrivningar är korta texter som visas i sökresultat. Vi har redan ställt in dem åt dig, men om du gör ändringar på dina sidor kan det vara bra att uppdatera dessa fält för att matcha det nya innehållet. Eftersom detta är en viktig del av SEO, är det bra att konsultera med oss innan du gör ändringar.
Behöver jag skicka in min webbplats till Google?
Nej, vi hanterar denna process åt dig via Google Search Console. Men om du lägger till mycket nytt innehåll kan vi rekommendera att skicka in dessa uppdateringar för att säkerställa att de snabbt känns igen av Google.
Hur ofta bör jag uppdatera mitt innehåll för SEO?
Det finns ingen fast regel, men regelbundna uppdateringar visar Google att din webbplats är aktiv och relevant. Att lägga till nya blogginlägg, uppdatera gammalt innehåll eller lägga till nya tjänstesidor kan hjälpa till att hålla din webbplats fräsch.
Kommer ändringar i texten på min webbplats att påverka SEO?
Det kan det göra. Mindre ändringar är okej, men om du planerar att göra större uppdateringar (t.ex. ändra titlar/rubriker eller skriva om huvudbeskrivningarna av tjänster) bör du kontakta oss först. Vi kan guida dig för att säkerställa att det inte påverkar din SEO negativt.
Vad händer med min SEO om jag ändrar designen på min webbplats?
Designändringar kan påverka SEO om webbplatsens struktur ändras avsevärt eller om URL ändras. Rådgör alltid med oss innan du gör några större ändringar för att säkerställa att vi bevarar din SEO-ranking.
Hittar du inte frågorna du letar efter? Kontakta oss så hjälper vi dig.