fbpx

2020 – det sociala året?

2020 kommer med största sannolikhet bli året då över hälften av alla människor har sociala medier.
Hootsuite, ett företag som hjälper andra företag med sociala medier, har i dagarna släppt en rapport om världens användande av internet, mobiler och sociala medier.
Rapporten kom bland annat fram till att
  • 5,2 miljarder av oss använder mobiltelefon
  • 4,5 miljard har tillgång till internet
  • 3,8 miljarder använder sociala medier
3,8 miljarder är 49% av världens befolkning, och under förra året ökade antalet användare på sociala medier med 9%, med stor sannolikhet kommer alltså över hälften av oss vara aktiva på sociala medier innan året är slut.
Det är stor skillnad mellan olika geografiska områden om hur många som använder sociala medier. Flest användare finns i Östasien, framförallt då i Kina där 71% använder sociala medier. I Nordamerika är det 69% och hos oss här i Europa är det förhållandevis låga siffror på 54%. Jämför det med Centralafrika där endast 6% är anslutna till sociala medier.
Facebook är fortfarande den absolut största plattformen med 2,4 miljarder användare som är inne minst en gång i månaden. På andra plats kommer, kanske lite överraskande, Youtube med 2 miljarder användare, som räknas som ett socialt medie även om huvudinriktningen är video och musik. På tredje plats kommer WhatsApp, som ägs av Facebook, med 1,6 miljarder användare.
Det verkar som att Facebook kommer hålla i taktpinnen vad gäller sociala medier ett tag till då de äger fyra av de sex största sociala plattformarna.
Något som inte förvånar är att tiden vi spenderar på internet stiger lavinartat. 6 timmar och 43 minuter ligger snittet på globalt. Japan ligger ganska lågt med mellan 4-5 timmar per dag medan Filippinerna ligger i topp på 10 timmar online dagligen.
2021 kan alltså över fyra miljarder människor vara anslutna till sociala medier. Det är världsomvälvande, frågan är om det bara är positivt.

Relaterade...

Artiklar

Fem udda internettävlingar vi minns

Internettävlingar, eller så kallade ”virala utmaningar” visar på internets kraft att snabbt sprida trender genom humor, enkelhet och personlig kreativitet. Tack vare sociala medier når trenderna världen över och kopplar samman människor att delta i utmaningarna. Minns du när internet

Läs mer
Artiklar

Så använder du Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) är ett verktyg för att analysera data från webbplatser och appar. Verktyget hjälper till med att förstå besökarnas beteenden, identifiera förbättringsmöjligheter för prestanda, öka trafiken och optimera användarupplevelsen.  Denna guide förklarar grunderna i Google Analytics 4

Läs mer
Artiklar

Därför är det viktigt med SEO 

SEO är en förkortning av engelskans ”Search Engine Optimization” och är ett samlingsnamn för olika metoder och tekniker för att ranka webbplatser högt i olika sökmotorer, såsom Google. I dagens digitala landskap är det nödvändigt för alla företag att sticka

Läs mer

Vill du bli kontaktad?

Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig så snart vi kan.
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.